• Nederlands
  • Français

Rhododendron

Rhododendron ´Albert Schweitzer´ werd in 1960 gewonnen uit een kruising van onbekende ouders. Het is een vaste waarde in het sortiment.

Deze zeer bekende oude rhododendron met een breed opgaande groeiwijze heeft blad dat iets gebobbeld is. De lichtpaarse bloemen hebben een kleine oranjegele macule en staan in compacte clusters.

Middelgrote , groenblijvende rhododendron met lichtroze bloemen met een donkerder roze macule en matte, grijsgroene, lancetvormige bladeren, 

Bloeit met zuiver witte middelgrote, vrij losse trossen van pijpvormige bloemen. In knop zijn ze lichtroze, na het opengaan wit met een kleine, geelbruine vlek.

De Rhododendron 'Dora Amateis' is een dwergvariant. Deze soorten groeien langzaam en blijven compact en laag van vorm.

Rhododendron ´Etoile de Sleidinge´ is een nieuwere, door Belgische kwekers, gekruiste cultivar. Dit is een variatie met licht rode bloemen die naar binnen wit worden met lichtbruine stipjes.

Rhododendron 'Fastuosum Flore Pleno'  is een struik met verspreid staande bladeren.

De Rhododendron 'Lord Roberts' is een rhododendron met opgaande groei in de breedte. Het stevige blad is donkergroen.  De 'Lord Roberts' is een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin.

Rhododendron 'Madame Masson' is een in 1849 gewonnen, middelgrote, groenblijvende, rhodo met een breed opgaande bossige vorm.

De Rhododendron 'Marie Forte' is een rhododendron met opgaande groei in de breedte. Het stevige blad is donkergroen. De 'Marie Forte' is één van de laatst bloeiende rhododendrons.

Rhododendron 'Moser's Maroon' heeft een bronskleurig blad en middelgrote, fel rode bloemtrossen.

Deze rhododendron heeft een vrij losse, breed opgaande groeiwijze. De bloemen zijn dieprood met bijna zwarte macule. Het is één van de beste roodbloeiende cultivars.

Rhododendron hybriden zijn de veredelde grootbloemige variëteiten, de zogenaamde tuinhybriden. Deze groeien trager dan de wilde vorm, maar bloeien rijker met grotere bloemen in vele kleuren.

Rhododendron 'President Roosevelt' is een langzaam groeiende struik. De groene bladeren hebben een geel veerachtge tekening in het midden.

Rhododendron 'Red Jack' is een middelgrote, groenblijvende , rhodo met een ronde bossige vorm . De bladeren zijn leerachtig, ovaal, lichtgroen van kleur.

Deze Rhododendron groeit traag. De bladeren zijn donker groen en de bloemen zijn intens, donker rood zonder onzuiverheden.

Rhododendron ‘Virginia Richards’ is een wintergroene Rhododendron met schitterende oranjeroze bloemen. Het donkergroene blad combineert mooi met de bloemkleur.