• Nederlands
  • Français

Overige vaste planten

De zachte acanthus is heel decoratief. Mooi voor beplantingen op een talud. Zachte acanthus is de meest gebruikte en bekende soort binnen zijn geslacht.

Achillea millefolium 'Cherry Queen' heeft een uniek, sierlijk blad dat grijs-groen is. 

De bloemen ontlenen hun kleur en vorm aan de vijf kelkblaadjes en niet aan de kroonbladen. Vier van de kelkblaadjes zijn klein en staan naar voor gericht.

Mooie dubbelbloemige agapanthus, ook zeer mooi in pot op het terras, geschikt als snijbloem,

De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.).

Zeer hoge vorm met een bijzondere aristocratische kleur. De bloemen zijn bij warm weer wit met een roze zweem. Als het kouder wordt worden ze meer roze.

Het prachtrozenkransje of Siberische edelweiss is een vaste plant die behoort tot de composietenfamilie. De plant komt van nature voor in Noord-Amerika en wordt in de siertuin gebruikt.

Anaphalis stelt weinig eisen buiten een niet te vochtige grond. Zij bezitten grijsviltige bladeren tegen uitdroging en bloeien met witte bloemen.

Hoewel je het niet zou zeggen, behoort geitenbaard tot de roosachtige.

Mooie halfronde bloemhoofdjes met stervormige kragen van papierachtige schutbladen op lange stengels. 

Convallaria majalis is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika en kan als bodembedekker toegepast worden.

De nederlandse naam is Meisjesogen, familie van de Asteraceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.)

De nederlandse naam is Meisjesogen, familie van de Asteraceae. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.

Deze cultivar heeft fel gele bloemen die zitten op lange, rechtopstaande stengels. 

Gebroken hartje, Vrouwenhartje; prachtige naam voor een voorjaarsplant met zeer decoratieve bloei.

Gebroken hartje, Vrouwenhartje; prachtige naam voor een voorjaarsplant met zeer decoratieve bloei. Snijbloem voor lenteboeketten.

Eupatorium purpureum is toch één van de mooist... met haar brede paarsroze bloemschermen en purperen stengels, ook het blad heeft een puperachtige schijn.

Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'.

Een in het oog springende bossige vaste plant met talrijke roze bloemen. Goede snijbloem.
Kan ook als kuipplant worden gebruikt.

 

 

Deze schitterende bloeiende vaste planten verdienen meer aandacht. De cultivar Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' is een der mooiste. De witrose bloempjes verschijnen aan dunne stengels.

Glechoma hederacea 'Variegata' is een bontbladige cultivar van de gewone hondsdraf. De plant is bodembedekkend en snel groeiend, de bladeren zijn bontkleurig, grijsgroen met ivoorwitte randen.

Een bekende alpenplant en één van de mooiste winter- harde plantjes voor de rotstuin.

Liatris spicata ´Alba´ is een witbloeiende cultivar die niet veel meer in de handel wordt aangeboden.

Liatris spicata ´Kobold´ of lampepoetser is de meest laagblijvende cultivar. 

De soort Liatris spicata is een populaire zomerbloeier voor gebruik in boeketten en in de border.  Ze hebben dunne, grasachtige bladeren .

Lobelia fulgens 'Queen Victoria' bloeit met felrode bloemen. Het blad is donkerbruin en vormt een mooi contrast.

Lychnis calcedonica, brandende liefde wordt hij ook wel genoemd, dit vanwege zijn helderrode bloemkleur. De bloemvorm is iets of wat rond maar dan met een schermbloemachtig karakter.

Lysimachia punctata of puntwederik is goed te gebruiken in natuurlijke aanplantingen. De bloemen zijn geel en verschijnen in grote aren van midden tot eind zomer.

Veel mensen vinden het vervelend als vooral de kat van de buren hun tuin als kattenbak gebruiken. Veel heeft dit te maken met territoriumgedrag.

De bloemstengels worden tussen een halve en een hele meter hoog. De bloemen van drie à vier centimeter zijn groter dan van welke andere Nepeta-soort ook.

Ophiopogon japonicus is een siergras dat polvormig groiet en in het voorjaar nieuwe uitlopers krijgt. 

Klaproos is een zonneplant. De hoge soorten worden in borders geplant, de lage soorten in rotstuinen. Ze gaan in zomerrust.

Perovskia atriplicifolia 'Blue Spire' is een opvallende verschijning in de border.

Physalis alkekengi var. franchetii bloeit met kleine roomkleurige stervormige bloemen. Deze bloemen zijn onopvallend en zijn meestal verborgen onder het vrij grote langwerpige blad. 

Bladverliezende vasteplant met een polvormende, kruidachtige vorm.

Heeft drielobbige elliptische (aardbei-achtige) zilverbehaarde blaadjes.

Bloeit bijzonder rijkelijk.

Rosularia chrysantha is een vetplant met grijsgroene bladeren. 

Rosularia is perfect voor rotstuinen en groendaken. We raden een substraatdikte van minimum 6 cm aan. 

Een overbekende sterke vaste plant dat een must in de tuin is omwille van zijn lange bloei dat 3 maanden duurt, tevens een goede snijbloem. 

Groenblijvend plantjes met klein, glanzend donkergroen blad.

Rijkbloeiend met compacte aarvormige bloeiwijzen met kleine lilaroze bloempjes,

De Tradescantia 'Zwanenburg Blue', ook wel Eendagsbloem genoemd is een vaste plant wat betekent dat deze tuinplant in het late najaar en winter bovengronds afsterft, om vervolgens in de le

Verbena bonariensis is van oorsprong Zuidamerikaans. Deze plant is al een tijdje geïntegreerd in Europa. 

Verbena is een makkelijke plant en zaait zich makkelijk uit.