• Nederlands
  • Français

Overige kruiden

Iedereen kent Bieslook voor zijn toepassingen in de tuin. Aangezien zowel de bladeren als de bloem eetbaar zijn. Maar deze plant kan ook een visuele toevoeging zijn voor je tuin.

Een nieuwe bieslook variant met heldere roze bloemen. Ook deze bloemen zijn eetbaar. 

Iedereen kent Bieslook voor zijn toepassingen in de tuin. Aangezien zowel de bladeren als de bloem eetbaar zijn. Maar deze plant kan ook een visuele toevoeging zijn voor je tuin.

Artemisia absinthium heeft zijdezachte en lichtgroene bladeren. De plant krijgt kleine, gele bloemetjes. Het is van deze plant dat ze de sterke drank, absinth maken.  

Iedereen kent dragon voor zijn toepassingen in de tuin. Maar deze plant kan ook een visuele toevoeging zijn voor je tuin. De bladeren zijn fijn en de plant krijgt kleine gele bloemetjes.

De bladeren van Calamintha zijn klein en groen.  Calamintha 'Nepeta' krijgt eenvoudige blauwpaarse bloemetjes die zeer populair zijn bij vlinders en bijen.

De bladeren van Calamintha zijn klein en groen.  Calamintha 'Nepeta' krijgt eenvoudige witpaarse bloemetjes die zeer populair zijn bij vlinders en bijen.

Galium odoratum heeft een bijzonder blad en krijgt platte, witte bloemetjes. De plant heeft een geur dat lijkt op versgemaaid gras, maar aromatischer.

Hysop, uit Perzië afkomstig, werd al in de oudheid als medicinale plant gekweekt en gebruikt (vandaar ook het ‘officinalis’ in de naam).

Levisticum officinale, in het nederlands lavas, maggiplant of bastaardselder genaamd, is een bladverliezend kruidachtige vaste plant met een hoogopgaande, zuilvormige habitus en samengestelde, diep

Iedereen kent munt voor zijn toepassingen in de tuin. Maar deze plant kan ook een visuele toevoeging zijn voor je tuin.

Iedereen kent munt voor zijn toepassingen in de tuin. Maar deze plant kan ook een visuele toevoeging zijn voor je tuin. De bladeren van Mentha 'Nigra' zijn donkerder dan die van de pepermunt.

Iedereen kent munt voor zijn toepassingen in de tuin. Maar deze plant kan ook een visuele toevoeging zijn voor je tuin. De bladeren zijn mintgroen. Munt krijgt kleine violetkleurige bloemetjes.

Iedereen kent munt voor zijn toepassingen in de tuin. Deze Marrocaanse munt is de munt waarme je de 'echte' muntthee' maakt. De bladeren zijn groen.

Iedereen kent oregano voor zijn toepassingen in de tuin. Maar deze plant kan ook een visuele toevoeging zijn voor je tuin. De bladeren zijn puntig, ovaal en donkergroen.

Van deze planten kunt u jaar na jaar opnieuw genieten, zowel in de keuken als voor wat extra kleur in de tuin.

De 10 wintervaste kruidenplantjes in het pakket:

Iedereen kent rozemarijn voor zijn toepassingen in de tuin. Maar deze plant kan ook een visuele toevoeging zijn voor je tuin.

Is goed winterhard, verdraagt zeewind en luchtvervuiling, heeft meestal geen last van ziektes. Goeie kustplant.

Geurende halfstruik. Een bitter kruid.

De plant verdraagt zeewind, luchtvervuiling en redelijk wat droogte, is een waardplant voor de rupsen van tal van vlinders en lokt ook bijen.

Iedereen kent salie voor zijn toepassingen in de tuin. Maar deze plant kan ook een visuele toevoeging zijn voor je tuin. De bladeren zijn puntig, groen met haartjes.

De kleine pimpernel  is een vaste plant uit de rozenfamilie (Rosaceae), maar komt in Vlaanderen in het wild niet meer veel voor.

Zeepkruid komt vrij algemeen voor in de duingebieden van Zeeland, Zuid-Holland en tot halverwege Noord-Holland. Elders is ze zeldzamer en meestal verwilderd.

Iedereen kent tijm voor zijn toepassingen in de tuin. Maar deze plant kan ook een visuele toevoeging zijn voor je tuin. De bladeren zijn klein en groen.

Rechtopstaande stengels, tegenoverstaande veerdelige bladeren en witte tot roze bloemen in schermachtige bloeiwijzen. De bloempjes zijn klein, met buisvormige witte tot roze bloemkroon.