• Nederlands
  • Français

Geranium - Ooievaarsbek

"Zeer rijkbloeiende geranium met donker roze bloemen"

Geranium 'Johnson Blue' is een bladverliezende (hybride) ooievaarsbek met een breedgespreide, bossige habitus. De bladeren zijn lichtgroen, vijflobbig en kleuren mooi rood in de herfst.

"Geranium psilostemon" onderscheidt zich door zijn paars getinte bladeren in de lente en de bloemen dooraderd met zwart hart. Is een langzame groeier. Het is een vaste plant die heel gemakkelijk te

Deze geranium is een mooie doorbloeiende soort die zich tussen andere planten doorweeft.

Geranium cantabrigiense 'Biokovo' is een uitstekende laagblijvende bodembedekker die met halfgroen blad. Ze  stellen weinig eisen aan de grond. Bladeren blinkend en aromatisch geurend.

Geranium cantabrigiense (x) 'Karmina' is een goede bodembedekker met halfgroen tot wintergroen blad die weinig eisen stellen aan de grond.

Deze geranium heeft mooie witte bloemen en roze meeldraden. De mooi gelobde bladeren zijn glanzend en donkergroen en vertonen een mooie herfsttint.

Deze vroeg-bloeiende, dwerg geranium heeft kleine, diep roze bloemen met donkere aderen. Het blad is grijsgroen en diep ingesneden.

Geranium dalmaticum is een erg laagblijvende soort met lichtroze bloempjes met rode meeldraden, afkomstig van de kusten van de Balkan.

Ze breiden zich langzaam uit.

Geranium himalayense is een goed niet al te hoog opgroeiende tuingeranium en is afkomstig uit China. Komt voor in de Himalaya en in het noordoosten van Afghanistan tot centraal Nepal.

Geranium himalayense Derrick Cook, is een uitstekende bodembedekker met grote witte bloemen.

 

 

 

 

Geranium 'Patricia' is een mooie tuinplant voor in de voorrand van een border of om een Buxusvak mee te vullen.

Geranium ibericum is een nuttige plant als bodembedekker, vooral in droge gebieden.

Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters.

Geranium macrorrhizum 'Spessart' is een van de meest gebruikt bodembedekker van deze soort. De bloemen zijn zachtroos tot bijna wit van kleur en tot 2 à 3 cm groot.

De naar citroengeurende bloem is roze/lila met een bruinpaarsachtig blad.

Kan zelfs onder bomen en verdraagt droge schaduw.

Deze hybride vormt een brede heuvel van diep gelobde groene bladeren, zwaar gemarkeerd met kastanjebruin. De bloemen zijn wit met paarse lijntjes.

Weinig of niet woekerend, goed te combineren met andere planten. Een plant voor een min of meer open plaats met hier en daar een boom of struik.

Het is een goede soort die in elke tuin wel een plaatsje kan krijgen. Gemengd met andere planten maar ook aangeplant in grote vakken van dezelfde plant, komt deze plant tot zijn recht. De bladeren

Een diep donkere weduwe in de rouw.

De bloemen van Geranium phaeum 'Samobor', een ooievaarsbek, zijn vrij klein en donkerpaars van kleur.

Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating).

G. renardii is even geliefd voor zijn mooi, viltig grijsgroen blad als voor zijn witte bloemen met zeer fijne paarse adering.

 

De bladeren van deze plant vormen een pluizig kussen van lichtgroene bladeren.

Geranium is overbekend als tuinplant of plant voor openbaar groen. Sommige soorten zijn bladhoudend; blauwe Geraniums zijn steeds bladverliezend (behalve Philippe Vapelle). Dit is een duurdere Gera

Deze plant is geschikt voor open ruimtes met enkele bomen en/of heesters waar deze plant ook nog kan onder groeien. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Prachtige, rijkbloeiende  bodembedekker voor droge en niet te natte plekken.

 

 

Deze geranium is een goede compacte en lage bodembedekkers. De plant heeft kleine ingesneden groene bladeren en een rijke bloei tijdens de zomer.

Prachtige, rijkbloeiende bodembedekker voor droge en niet te natte plekken

 

 

 

Prachtige bodembedekker voor droge en niet te natte plekken